شاهرخ مرادی: دولت اسلامی عراق و شام مشهور به داعش و دولت اسلامی فعلی، یکی از بزرگترین گروههای تندرو و تروریستی اسلامی و در حال حاضر مشهورترین گروه تروریستی در عراق و سوریه میباشد. تاسیس داعش به سالهای اول جنگ عراق (۲۰۰۴) برمیگردد؛ زمانی که به القاعده، شاخه عراق شناخته شدند و حزب خواهری القاعده در عراق شمرده میشدند. گروه مذکور در سال ۲۰۰۶ به یک گروه بزرگتر و سازمانی فراگیر تبدیل شدند.
بسیاری از متفکران و سیاستمداران بر این باورند که گروه داعش دست شناخته شده القاعده میباشد (هر چند که گروه القاعده این قضیه را بارها رد کرده و مخالفتهایی در شیوه سیاست و رهبری اسلامی با داعش نیز دارند) و از سوی کشورهای متعددی همچون عربستان و قطر و ترکیه و کشورهای غربی نیز حمایت شده و در اوایل سالهای جنگ در سوریه از آنها بر علیه دولت بشار اسد استفاده میشد و کشورهای مذکور و متعدد دیگری به شیوههای مختلف (مالی، سیاسی و نظامی) از آنها حمایت به عمل آوردند.
سیاست اصلی داعش به رهبری ابوبکر البغدادی که اهل عراق است، بر این مبنا استوار است که آنها درصدد ایجاد خلافت اسلامی در منطقه میباشند.
دولت اسلامی که بنا به روایات همچون زمان صدر اسلام به رهبری محمد پیامبر و همچنین قوانینی که وضع میشوند، نباید مغایرتی با اسلام ناب محمدی (۱۴۰۰سال پیش) داشته باشند.
قوانین اسلام ناب محمدی
داعش تاکنون توانسته قانونهای ناب اسلامی را پیاده کرده و در این راستا قوانین خاصی را به مرحله اجرا گذاشته (اگر بتوان آن در چهارچوب تدوین قانون قرار داد) و تاکنون اجرای این قانون چیزی جز جبر و جنایات و بربریت به شیوههای مختلف به ارمغان نداشته و میتوان گفت در آینده هم نخواهد داشت. و چه بسا مشکلات و ترس و رعب فراوانی را نیز برای مردم عراق و سوریه و کشورهای دیگر به همراه داشته است.
حال پرسش اینجاست که آیا داعش نمایندهی واقعی اسلام است؟ و ایدئولوژی اسلام واقعی را نمایندگی میکند؟ آیا داعش با وضع قوانین اسلامی، قوانین ناب اسلام محمدی را پیاده میکند و یا خیر میتوان گفت که داعش پدیدهای کاملا جدید و امروزی است! و یا اینکه در طول تاریخ چند صد ساله اخیر به خاطر دین و مذهب و گسترش اسلام، و داشتن عقیده و باوری غیر اسلامی است.
آیا ما شاهد صفبندیهای گروه و دستههای مذهبی افراطی دیگر در منطقه علیالخصوص در ایران نبودهایم و آخر سر اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران و شیوه گسترش عقیده حکومت اسلامی ایران در (۳۵ سال اخیر) قابل مقایسه با داعش نمیباشد؟
بازگشت به صدر اسلام
برای روشن شدن موضوع بهتر است گذری کوتاه بر دو نکته داشته باشیم؛
اول، اینکه اسلام واقعی چیست و تا چه اندازه داعش توانسته با اجرای سیاستهای خود چهره اسلام واقعی و قوانین شرعی اسلامی را نشان بدهد.
دوم، آیا در طول ۳۵ سال اخیر حکومت اسلامی ایران وجه تشابهی در اجرای سیاست و گسترش باورهای مذهبی خود بر دیگر ملتهای غیر شیعه داشته یا هنوز هم دارد؟
در زمان صدر اسلام، در تمامی فتوحات اسلامی و جنگهای مذهبی، سپاهیان اسلام به اجبار ساکنان دیار فتح شده را مسلمان کرده و آنها را وادار به تغییر دین و مذهب و گرویدن به دین اسلام میکردند. سر باز زدن از گرویدن به دین اسلام، منجر به مرگ و کشتار غیر مسلمانها میشد، در غیر اینصورت غیر مسلمانان میبایستی سرزمین آبا و اجدادی خود را ترک کرده و به مناطق دیگر کوچ کنند. دختران و زنان آنان به اسارت و چه بسا به بردگی گرفته میشدند و در بسیاری موارد میبایستی تن به ازدواج اجباری به مسلمانان بدهند. غیر مسلمانان میبایستی یا مالیات (جزیه) پرداخت کنند و یا کوچ اجباری را پذیرا شوند.
نکات یاد شده در طول تاریخ ۱۴۰۰ ساله اسلام، کم و بیش ادامه داشته و همیشه در طول تاریخ ما شاهد پررنگ و یا کمرنگ شدن آن بودهایم؛ ولی هیچگاه برای همیشه بیرنگ نشده.
در ادامه به این موضوع و سیاستهای همگون داعش با دیگر حکومتهای اسلامی بیشتر اشاره خواهیم کرد. ولی حال جالب است بدانیم که چرا داعش در کشور یا سرزمین عراق به وجود آمد؟
نطفه داعش در عراق
یکی از دلایل به وجود آمدن داعش در عراق، دخالت نیروهای غربی از یک سو و دخالت جمهوری اسلامی ایران درعراق و بر سر کار آمدن حزب تندرو شیعی و نخستوزیری وقت نوریالمالکی از سوی دیگر بود.
مالکی با حضور در فضای سیاسی عراق، عرصه بر سیمای عرب تنگتر شده و آنها را از هرگونه دخالت در امور سیاسی و کشوری منع کرد.
این سیاست مغرضانه نوریالمالکی به گفته خیلی از خود عراقیها او را به یک صدام شیعه تبدیل کرد. البته ناگفته نماند که سیاستهای وقت مالکی از سوی جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران هدایت شده؛ به طوری که او به غلام حلقه به گوش حکومت اسلامی ایران تبدیل شد.
با گذشت زمان اعتراضها و مخالفتها علیه دولت وقت شدت گرفته و بعد از مدت کوتاهی ما شاهد آن بودیم که گروهی افراطی دیگر به نام داعش، به میدان آمده و درصدد تقاص و یا انتقامجویی دوباره از حکومت مالکی و شیعیان حاکم در عراق شدند.
این اعتراضها در کوتاهمدت به مناطق دیگر نیز کشیده شد و ملتهای دیگر تحت ستم (همچون کُردهای ایزدی و کُردهای شبک و مسیحیان) را نیز در برگرفت. حال سوال اینجاست که آیا داعش اصل قوانین اسلام را پیاده کرده و میتوان آن را در چهارچوب اسلام واقعی قرار داد یا نه؟
داعش و مساله اسلام آوردن کُردها
در زمان صدر اسلام همانگونه که بیشتر به آن اشاره شد مردم میبایستی از روی ترس و یا با زور شمشیرهای برنده اعراب مسلمان، دین جدید را پذیرا شوند؛ یعنی همان کاری که امروزه گروه داعش با کُردهای ایزدی و کُردهای شبک و مسیحیان در موصل و جاهای دیگر انجام میدهد.
همان رفتاری که در صدر اسلام با خوارج و غیر مسلمانان میشد، امروزه ما همچنان شاهد آن هستیم در برابر آیین و مذاهب غیر اسلامی در عراق. به عنوان نمونه کشتار دستهجمعی فرزندان کُرد ایزدی و کُردهای شبک و مسیحی، و به بردگی گرفتن زنان و دخترانشان، تجاوز جنسی به آنها و مسلمان کردن آنها با توسل به زور و راندن آنها از دیار هزاران ساله خویش و فروختن دختران آنها و... پس میتوان گفت که داعش الگوبرداری از اسلام واقعی کرده و تمام قوانین صدر اسلام را در جامعه امروزی گسترش میدهد.
قوانینی که در آن آزادی بیان و آزادی عقیده و هزاران آزادی دیگر ممنوع بوده و حتی جرم نیز به حساب میآید و سزای آن چیزی جز مرگ نخواهد بود. پس میتوان گفت که اصل مشکل در به وجود آمدن احزاب، گروه و یا دستهای همچون داعش نیست بلکه از خود ریشه است. ریشهای که در دین اسلام برای ۱۴۰۰ سال پرورش یافته و از زمان صدر اسلام تاکنون توسط گروههای مختلف اسلامی در نقاط مختلف کره خاکی بر مردم و ادیان دیگر با زور تحمیل شده است؛ چرا که این احزاب در طول تاریخ در مقطعی از زمان، خشونت و ظلم و ستم خود را به اوج رسانده و در مقطعی دیگر توانایی آنچنانی نداشتهاند ولی هیچوقت به طور کلی از میان برداشته نشدهاند.
۳۵ سال حضور تفکر اسلامی داعش در ایران
در اینجا میتوان به نمونه دیگری از اسلام افراطی و داعش دیگری و به سبکی دیگر اشاره کرد. حکومت جمهوری اسلامی ایران از خیلی جهات وجوه مشترک و مشابهی با داعش در عراق و سوریه دارد؛ هرچند که داعش در عراق و سوریه، داعشی سنیگونه است و برخلاف آنکه در ایران داعشی کلا شیعهگونه است.
ذکر چند مثال برای روشن شدن مطلب لازم است؛ درسال ۱۳۵۷ با سر کار آمدن خمینی و بنیان نهادن حکومتی بر مبنای جمهوری اسلامی (شیعه) سرکوب و خفقان ملتهای غیر مسلمان و غیر شیعه (اثنا عشری) شروع شد و پس از مدتی کوتاه (همچون داعش کنونی) موجی از کشتار و خونریزی سراسر ایران را در برگرفت.
حکومت اسلامی ایران همچون داعش کنونی، به نام دفاع از اسلام و مبانی اسلامی و با شعار تمام مقطع ما مکتب ماست و با فرستادن نمایندگانی به دور از مروت و انسانیت در نقاط مختلف ایران، موجی از خشونت و کشتار مخالفان، خفقان عمومی و اجرای اعدامهای گروهی و... را به راه انداخت و بربریت و کهنهپرستی را دوباره در ایران زنده کرد میتوان به فرستادن نمایندگان ویژه خمینی، صادق خلخالی اشاره نمود.
خلخالی در غرب کشور، به نام دفاع از مقدسات اسلام و جنگ بر علیه کفار و غیر مسلمانان واقعی، هزاران نفر را به پای جوخههای اعدام برد. به عنوان مثال اعدامهای صحرایی شهروندان کُرد، حکم جهاد بر علیه مردم کردستان علیالخصوص مردم شهر پاوه، اعدام شهروندان بیدفاع در فرودگاه سنندج و در زندان دیزلآباد کرمانشاه و زندان مرکزی پاوه و هزاران زندان دیگر در نقاط ایران به نام دفاع از اسلام و مقدسات اسلام، نمونههای بارزی از جنایات جمهوری اسلامی ایران و چهرههای بدنامی همچون خلخالی و حسنی میباشد.
با این اوصاف میشود گفت که ایدئولوژی اسلامی داعش پدیدهای جدید نبوده و نیست و داعشهای واقعی چندین سال و حتی صدها سال است که به نام اسلام و دفاع از مکتب مقدس اسلام، غیرمسلمانان را به خون میکشند و جنایات زیادی را علیه بشریت و جامعه بشری انجام میدهند.
وجه اشتراک تمامی این جریانهای تندرو اسلامی چه جمهوری اسلامی (شیعی) و چه داعش (سنی)، براساس عقیدهای مملو از خشونت، تهدید و کشتار بوده و برای به مقصد رساندن اهداف مذهبی و سیاسی خود حاضرند تن به هر اقدامی بدهند تا به مقصود خود جامه عمل بپوشانند و مخرج مشترکی که از همه آنها میتوان گرفت این است که تمام آنها پایبند بر یک اصل واحد هستند و آن هم قبول نداشتن و نپذیرفتن افکار و عقایدی است که مغایرت با افکار و عقاید آنها داشته باشد. و برای دستیابی به اهداف و سیاستهای خود حاضرند، دست به هر اقدام غیرانسانی بزنند.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen